När ska man börja använda antirynkkräm?

Många undrar när det är dags att börja med antirynkkräm. Så vilken ålder ska man börja? Många hudexperter tipsar om att du ska börja med antirynkkräm vid 30 år och då krämer med mycket fukt och antioxidanter. Om du använder solskydd med UV-skydd i ansiktet så kan du börja med anti-age krämer senare då huden generellt bevaras bättre. Här nedan tipsar vi om en antirynkkräm med retinol som är prisvärd och har en bra effekt.

Vid åldern 30 år så börjar fina linjer synas

Vid 30 år så börjar huden att sluta tillverka kollagen och talg som återfuktar huden. Då kan det vara en idé att lägga en grund för att förebygga rynkor så att du kan åldras med värdigheten i behåll. Vem vill inte åldras vackert? Med ingredienser som retinol så kan du reducera synliga tecken på åldrande och djupare rynkor. Med en antirynkkräm så blir huden smidigare och behagligare då fukten tränger in i huden. Nedan tipsar vi om en nattkräm med retinol.

Tips: Loreal Paris Revitalift – Använd på natten

Den här prisvärda krämen innehåller ett nattserum som du applicerar på kvällen, ta cirka 3-4 droppar på ren hud. Krämen är lätt i konsistensen, doftar fräscht och går snabbt in i huden. Loreal Revitalift bekämpar envisa ålderstecken som djupa rynkor och ojämn hudstruktur med retinol och hyaluronsyra.

Loreal Paris Revitalift mot rynkor
Mildare retinolserum som är bra för nybörjaren. Prisvärd och populär.
  • Efter 1 månad: Hudens textur i ansikte förfinas, du ser yngre ut och upplevs mer strålande (glow).
  • Efter 4 månader: Djupa rynkor i ansikte är reducerade på ett synligt sätt. Störst effekt bör du se på pannrynkor, argrynkor, kråkssparkar, rynkor under ögonen och läpprynkor. Många beskriver också att deras akne börjar förvinna vid den här tiden.

När ska man börja använda ögonkräm?

Ögonkräm kan du börja använda vid 30 år och uppåt. Vid 30 år så slutar huden producera kollagen och huden blir mindre elastisk, tunnare och tappar sin spänst. Många upplever störst behov vid 40-50 år men det är bra att lägga en grund innan rynkor och fina linjer börjar uppstå. Många upplever att ögonkräm mot rynkor ger en stor synlig effekt då man oftast ser rynkorna tydligast runt ögonen. Du kan läsa mer om våra tips om bästa ögonkrämer här.