Bästa antirynkkrämen 2022

Din hud utsätts dagligen för påfrestningar som stress, rökning, sol, väder och vind. Tråkigt nog kommer det att synas med tiden om du inte tar hand om huden. Hur du på bästa sätt tar hand om din hud beror på ålder och hudtyp.

Att finna den bästa antirynkkrämen kan kännas allt annat än lätt. Det är därför som vi testat och listat de fyra bästa antirynkkrämerna på marknaden. Vår storfavorit blev bästsäljaren Vital Perfection Uplifting & Firming Day Cream. Krämen minskar inte endast dina rynkor synbart utan ökar även hudens motståndskraft och ger dig en härlig lyster.


Bästa antirynkkrämen för att motverka ålderstecken

Vital Perfection Uplifting & Firming Day Cream från Shiseido

dagkräm

En dagkräm som förbättrar din huds motståndskraft mot daglig stress och miljöpåverkan som sol och torr luft. Den minimerar även uppkomsten av rynkor och ökar hudens elasticitet.

Din hy kommer att bli fräschare, klarare och slätare med en naturlig lyster på endast några veckor. Med sin SPF25 skyddar den även din hy mot solens negativa påverkan som är en av de största bovarna.


Bästa antirynkkrämen för dig som är 50+

Super Restorative Day Cream SPF 20 från Clarins

antirynkkräm

En antirynkkräm speciellt framtagen för dig som är 50+. När vi blir äldre kommer huden inte endast åldras på grund av yttre faktorer som sol, torrluft och föroreningar utan det sker även hormonella förändringar. Clarins dagkräm är speciellt framtagen för att kompensera effekterna av hormonellt åldrande i huden.

Din hud kommer omedelbart bli slätare och återfå sin fräschör med en härlig lyster. Din hud kommer även få en jämnare hudton. Krämen innehåller SPF20 vilket skyddar din hud mot solen. 


Bästa antirykkrämen mot slapp hud

Resilience Lift från Estée Lauder

normal till kombinerad hud

En 24-h antirynkkräm som lyfter och formar din hy. Krämen är lätt och rik på näring som är uppfriskande för din hud. Den passar dig med normal till kombinerad hud. Efter endast 4 veckors användning kommer din hud kännas starkare, motståndskraftigare och framförallt yngre.


Bästa antirykkrämen för dig med känslig hud

Multi-Protective Day Creme från Exuviance

fina linjer och rynkor

En unik och mild antirynkkräm bestående av en blandning av PHA, vitaminer och antioxidanter. Krämen passar även de känsligaste hudtyper och minskar synbart fina linjer och rynkor.

Krämen innehåller SPF 20 vilket gör att du får ett grundläggande UV-skydd samt skydd mot skadliga faktorer i den omgivande miljön som föroreningar och torr luft. Applicera dagkrämen varje morgon på rengjord hud för bästa resultat.


Hur finner jag bästa antirynkkrämen för min hudtyp?

Att hitta en bra antirynkkräm är svårt i sig i denna djungel av produkter, men när vi lägger på att den ska passa just vår hud så blir det plötsligt ännu svårare. Vi listar därför nedan hur de olika hudtyperna definieras för att du lättare ska finna rätt.

Normal hud:
Kännetecknas av att huden varken är torr eller fet. Huden är jämn och fri från acne. Porerna är små och fina.

Torr hud:
Din hud kan strama, klia och kännas stram. 

Fet hud:
En hög talgproduktion gör att huden är oljig, glansig och akne kan förekomma. Du kan även ha förstorade porer.

Kombinerad hud/blandhud:
Det är vanlig att ha olika typer av hud på olika ställen i ansiktet. T-zonen ( panna, näsa och haka) är ofta fetare medan kinderna är normala eller torra.

Vilka hudvårdsprodukter för ansikte behöver man?

Alla hudvårdsexperter rekommenderar en bra hudvårdsrutin för ansiktet som du orkar upprätthålla. Du börjar med en ansiktsrengöring som du använder morgon och kväll. Sen är det viktigt att applicera en bra ansiktskräm, på morgonen ska du använda en dagkräm (med solskydd vid sommar) och på kvällen en bra nattkräm. Det här är den viktiga hudvårdsrutinen. Sen kan du lägga på extra produkter som att ibland använda en ansiktsmask mot pormaskar, peeling för ansiktet och serum för att motverka rynkor. Populäraste serumet brukar vara ögonkräm med antirynk-egenskaper.

Vilka varumärken är bra inom hudvård?

Generellt så finns det många bra varumärken inom ansikte och kroppsvård. Men några ledande varumärken inom anti-age och återfuktande krämer är Filorga och Biotherm. Dessa är de populäraste antirynkkrämerna på marknaden idag. Sen finns det äldre och mer väletablerade märken som Clarins och Clinique som också säljer bra och har omtyckta produkter.

De bästa antirynkkrämerna om man ska sammanställa alla tester på nätet är Filorga Time-Filler som kan användas både som dagkräm och nattkräm. Sen när man kollar bästsäljande listor så toppar nästan alltid Clarins Double Serum som har anti-age egenskaper för mogen hy.

Antirynkkrämer för alla hudtyper

Det finns många antirynkkrämer framtagna för specifika hudtyper men trenden band krämtillverkarna är att ta fram krämer som passar för alla. Det gör att vi inte behöver leta lika mycket och länge för att finna en riktigt bra antirynkkräm.